Janet Weima; “Herken je ook dat ongeveer 1 op de 4 kinderen in de klas een leesachterstand heeft? Wat een frustratie is dat voor het kind en vaak ook voor de ouders. Als de leerkracht nu eens een goede en eenvoudige manier zou hebben om de leesachterstand weg te werken? In mijn zoektocht stuitte ik op een methodiek die kinderen in een zeer korte tijd van het probleem af kunnen helpen. En…, wetenschappelijk onderbouwd, maar helaas erg onbekend.

Over ons

Ons verhaal

.........

Aanvankelijk is de TOPPR-methodiek onder de naam Sleeplezen geïntroduceerd. Sleeplezen is al jaren geleden ontwikkeld als een nieuwe en unieke methodiek voor kinderen met dyslexie. Bij deze methode wordt de nadruk gelegd op vloeiend lezen en wordt een kind niet geïnstrueerd om steeds dezelfde foute woordjes of tekst opnieuw te lezen.

Janet Weima was een van de eersten die met haar kinderen gebruik maakte van Sleeplezen. Omdat Janet zelf uit het onderwijs komt greep ze de kans om te ontdekken of deze nieuwe methodiek haar kinderen werkelijk zou helpen. Na enkele weken ging de spreekwoordelijke vlag uit in Opeinde: kinderen trots, ouders blij en opgelucht.

Juist nu de kinderen van Janet volwassen zijn, is het effect van goed kunnen lezen zichtbaar. Voor de studie die zij nu volgen is een goed leesniveau belangrijk. Weg met alle lapmiddeltjes werd het motto. Kinderen met dyslexie kunnen weer gewoon meedoen in de klas. Goed en met plezier lezen, dat geeft een boost aan hun zelfvertrouwen. De 10 minutengesprekjes op school worden plezieriger.

Janet heeft jarenlange ervaring in de onderwijswereld als leerkracht, directeur in het basisonderwijs en directeur onderwijs van 23 basisscholen. Vanuit deze ervaring heeft ze gezien hoe het slepend leren lezen al honderden kinderen heeft geholpen om van een leesachterstand af te komen. Het is tijd om de methode in heel Nederland in te zetten. Ouders en leerkrachten die voor kinderen met dyslexie een bewezen oplossing zoeken, hebben nu de TOPPR-methodiek.

Met de methodiek zijn inmiddels duizenden kinderen geholpen en het motiveerde mij om de TOPPR-organisatie als beweging in het basisonderwijs op te richten. Het doel is simpel; Maak deze eenvoudige oplossing bekend bij de leerkrachten. Met de bewezen TOPPR-methodiek kan ieder kind weer leesplezier beleven. In 12 keer een half uur leest het kind weer op niveau! Laten we de handen ineenslaan en de kinderen met leesproblemen helpen.”

De TOPPR-methodiek is er voor ouders en leerkrachten die voor kinderen met dyslexie en leesproblemen een bewezen oplossing zoeken.

Onze missie

.........

Ieder kind met dyslexie of leesproblemen kan zo snel mogelijk geholpen worden met de TOPPR-methodiek om zo weer leesplezier te krijgen en volop mee te kunnen doen op het gewenste leesniveau.

SOLLICITATIE


    Ja, ik stem in met het Privacy statement en geef TOPPR de toestemming om deze gegevens op te slaan.

    Mail ons:

    welkom@topprreading.org