Lezen

april 26, 2024

Lezen over leren lezen: Waarom leren niet vanzelf gaat

Deel via:

Aanbeveling

“Waarom leren niet vanzelf gaat” door Daniel T. Willingham!

Over de auteur

Daniel T. Willingham, psycholoog aan de Universiteit van Virginia, duikt diep in de cognitieve psychologie en deelt inzichten uit zijn uitgebreide onderzoek naar hoe onze hersenen leren. Met een focus op het toepassen van onderzoek in het onderwijs, is Willingham een erkend expert in effectieve leerstrategieën, met praktisch advies en zelfs korte video’s voor leerlingen.

Dit krijg je te lezen

Deze vertaling van het oorspronkelijke werk uit 2021 dient als inleiding tot de cognitieve psychologie, boordevol inzichten uit de cognitiewetenschap. Elk van de tien hoofdstukken duikt in de fundamentele werking van het menselijk brein, met onderwerpen als denkprocessen en het belang van feitelijke kennis voor cognitieve vaardigheden. Willingham gaat ook in op de eeuwenoude vraag: weegt het stampen van lesstof op tegen de impact op motivatie?

Dit vind ik ervan

Dit toegankelijke boek is niet alleen theoretisch, maar een praktische gids vol met oefeningen, voorbeelden en bruikbare tips. Willingham daagt ons uit om na te denken over lesinhoud en betrokkenheidsstrategieën. Door reflectie en discussie aan te moedigen, geeft hij leerkrachten de regie om hun praktijk te verbeteren en betekenisvolle leerervaringen te creëren. Zijn nadruk op zelfreflectie en peer-feedback helpt die leerkrachten, pedagogische medewerkers en docenten die streven naar voortdurende groei.

Dus

“Waarom leren niet vanzelf gaat” is niet zomaar een boek; het is een drijvende kracht voor professionele ontwikkeling. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, de inzichten van Willingham zullen je inspireren om je lessen te verfijnen en inspirerende gesprekken op gang te brengen in jouw werkomgeving. Ik beveel je dit topboek van harte aan!

Blijf op de hoogte! Schrijf in op onze nieuwsbrief

Deel via:

Gerelateerde blogs

...........

Check alle blogs

mei 17, 2024

Zwakke lezers moeten meer automatiseren
Lees meer

mei 8, 2024

7 stappen om beter te leren lezen
Lees meer

mei 3, 2024

Het belang van hoge doelen voor zwakke lezers
Lees meer
Check alle blogs

SOLLICITATIE


    Ja, ik stem in met het Privacy statement en geef TOPPR de toestemming om deze gegevens op te slaan.

    Mail ons:

    welkom@topprreading.org