Lezen

mei 29, 2024

Lezen over leren lezen: Omdat lezen loont

Deel via:

Aanbeveling

Omdat lezen loont – Op naar effectief leesonderwijs in Nederland” door 38 verschillende schrijvers.

Over de auteurs

Dit boek, onder redactie van Yra van Dijk, Marie-José Klaver, Els Stronks en Micha Hamel, brengt bijdragen van 38 auteurs uit het onderwijs en andere disciplines samen. Met namen als Adriaan van Dis, Paul Kirschner, Manon Uphoff, Naomi Smits en Erik Meester, biedt het een rijke diversiteit aan perspectieven.

Dit krijg je te lezen

Opgebouwd uit vier delen, verkent het boek verschillende aspecten van leescultuur in de moderne tijd, van de uitdagingen tot aanbevelingen voor leraren, leerlingen, lesmateriaal en overheid. Met bijdragen variërend van diepgaande artikelen tot boeiende columns, biedt het een uitgebreid inzicht in de problematiek en mogelijke oplossingen.

Dit vind ik ervan

“Omdat lezen loont ” is een must-read voor iedereen werkzaam in het onderwijs. Terwijl het de uitdagingen van het leesonderwijs belicht, biedt het ook hoopvolle voorbeelden van succesvolle praktijken, zoals beschreven door Naomi Smits. De bundel inspireert tot actie en reflectie, en laat zien hoe een passie voor lezen kan worden aangewakkerd, zelfs bij degenen die er aanvankelijk weerstand tegen bieden.

Dus

Dit boek gaat verder dan alleen beschrijven wat er misgaat in het leesonderwijs; het biedt concrete voorstellen voor verbetering. Een aanrader voor iedereen die betrokken is bij het vormgeven van het onderwijs!

Blijf op de hoogte! Schrijf in op onze nieuwsbrief

Deel via:

Gerelateerde blogs

...........

Check alle blogs

juni 13, 2024

Ouders willen ondersteunen in de leesontwikkeling
Lees meer

mei 31, 2024

Het belang van gecombineerd lees- en schrijfonderwijs
Lees meer

mei 17, 2024

Zwakke lezers moeten meer automatiseren
Lees meer
Check alle blogs

SOLLICITATIE


    Ja, ik stem in met het Privacy statement en geef TOPPR de toestemming om deze gegevens op te slaan.

    Mail ons:

    welkom@topprreading.org