Lezen

juni 26, 2024

Lezen over leren lezen: Leer ze lezen

Deel via:

Aanbeveling

“Leer ze lezen”

Over de auteurs

Amos van Gelderen, Kees de Glopper en Roel van Steensel hebben in samenwerking met onderwijsjournalist Bea Ros een verzameling van 23 kernpublicaties uit internationaal onderzoek samengesteld. Ros heeft vervolgens de essentie van deze wetenschappelijke inzichten vertaald naar de praktijk van het leesonderwijs.

Dit krijg je te lezen

“Leer ze lezen” behandelt vijf hoofdthema’s binnen het leesonderwijs, van ontluikende geletterdheid tot de meerwaarde van lezen. Elk hoofdstuk opent met een mooi citaat uit de jeugdliteratuur en biedt een overzicht van de te verwachten inhoud. Ros vat de belangrijkste inzichten op een gemakkelijke manier samen, vertaalt deze naar de onderwijspraktijk en biedt suggesties voor verdere verdieping.

Dit vind ik ervan

Dit compacte boek is een waardevolle toevoeging aan de reeks van Didactief Onderzoek en brengt belangrijke wetenschappelijke inzichten naar het onderwijs. Gratis te downloaden, maakt het boek deze belangrijke kennis gemakkelijk toegankelijk voor leraren en scholen. Leren lezen is essentieel, dat weten we. En “Leer ze lezen” biedt concrete richtlijnen voor evidence-based leesonderwijs.

Dus

Leer ze lezen” is een must-read voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs. Door te putten uit een schat aan onderzoek, biedt het boek waardevolle inzichten en praktische adviezen om leesvaardigheid te bevorderen en te verrijken. Een waardevolle bron voor het verbeteren van het leesonderwijs op onze scholen!

Blijf op de hoogte! Schrijf in op onze nieuwsbrief

Deel via:

Gerelateerde blogs

...........

Check alle blogs

juli 24, 2024

Lezen over leren lezen: Technisch lezen in een doorlopende leerlijn
Lees meer

juni 27, 2024

De rol van woordenschat bij begrijpend lezen
Lees meer

juni 21, 2024

Hoe tweetaligheid lezen beïnvloedt
Lees meer
Check alle blogs

SOLLICITATIE


    Ja, ik stem in met het Privacy statement en geef TOPPR de toestemming om deze gegevens op te slaan.

    Mail ons:

    welkom@topprreading.org