Leeservaring

maart 31, 2023

Eerste TOPPR-juffen van de Kimkiel school zijn gecertificeerd.

Deel via:

Is het dan toch waar dat er niets boven Groningen gaat? Op 7 maart deden maar liefst 6 juffen op De Kimkiel examen en ontvingen zij het TOPPR-certificaat uit handen van Janet Weima, directeur bij TOPPR. De Kimkiel is een christelijke school voor speciaal basisonderwijs in Groningen. Het is een plek waar kinderen tussen de 4 en 13 jaar uit de stad en gemeenten eromheen naar school gaan. Er werkt een enthousiast team met als motto: leren doe je samen.

En juist dat credo hoort ook bij de TOPPR-leesmethodiek, want het slepend leren lezen doe je samen. Het is een hechte samenwerking tussen de leerkracht en leerling die samen het leesplezier (her)ontdekken. Binnen 12 keer een half uur zijn de resultaten zichtbaar.

“Ik was best sceptisch in het begin” zei een van de juffen. “Maar bij mijn leerling zag ik na enkele keren al zoveel vooruitgang, dat mijn enthousiasme groeide. Nu ik gecertificeerd ben ga ik echt aan de gang met mijn leerlingen. Hun glimlach en plezier zijn me alles waard”.

Samen aan de slag gaan blijkt ook voor de TOPPR-leesmethodiek de basis. Het slepend leren lezen doe je samen hardop. Leerkracht en leerling lezen met behulp van de leespen hardop.

Nu De Kimkiel specialisten op deze school aan de slag kunnen gaan, zullen de resultaten zienderogen beter worden voor tal van leerlingen. Een waardevolle investering voor de school.

Op de Kimkiel ben je onderdeel van een groter geheel. Je zit in een klas met meerdere kinderen. Samen ben je verantwoordelijk voor de sfeer in de klas en hoe het met iedereen gaat. Samen zijn we verantwoordelijk voor elkaar. Want als één kind niet gelukkig is op school dan zijn we dat allemaal niet’. Leren doe je echt samen; zo staat op de website van de school vermeld.

Natuurlijk werden de juffen in het behalen van hun certificaat geassisteerd door een persoonlijke assistent, een leerling van de school, die ook een handtekening mocht plaatsen naast de handtekening van de TOPPR-juf.

De assistent-TOPPR werd dan ook persoonlijk bedankt met een leuke attentie van de juf. Wat een blije gezichten van deze TOPPR-juffen, die als eerste officieel gecertificeerd zijn in Nederland met de TOPPR-leesmethodiek.

Ieder jaar moeten de juffen en meesters weer het certificaat laten vernieuwen. Zo houden wij de kwaliteit van de TOPPR-juf en meesters op pijl. Binnen de TOPPR-organisatie staat de kwaliteit van de toepassing van de leesmethode nu eenmaal ver boven aan.

Blijf op de hoogte! Schrijf in op onze nieuwsbrief

Deel via: